“Дожд од солзи“

download

Врнеше, истураше дожд

кој и ја наводени перницата,

како небото да се отворило

во нејзините очи

врнеше дожд од солзи.

Проклето ја болеше

нанесената рана,

свежа како утринска роса

која не и даваше сон.

Несоницата ја придружуваше

и оваа долга ноќ

таа посака да исчезне,

да се претвори во пепел

и никогаш повеќе да не слушне за него.

Внатрешниот глас ѝ рече:

„никој не е повреден од тебе“

и тогаш ѝ стана кристално јасно

дека е време да го заборави

и да ја залечи раната.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.