Плажа- La playa – La Oreja De Van Gogh

https://soundcloud.com/lightnessindarkness/la-playa-oreja-de-van-gog

download (6)

Не знам дали се сеќаваш на мене

Се сретнавме еднаш

Ти, морето и небото

и она што ме донесе кај тебе

Ги прегрна моите прегратки

Гледајќи за тој момент

иако беше прв

го зачував за мене.

Да можам повторно да се родам

Би те гледала кога денот започнува

Смеејќи се како секој пат

Како тој пат.

Рефрен:

Ќе ти ја напшам најубавата песна на светот

Ќе ја зачувам нашата приказна само за секунда

И еден ден ќе сфатиш дека овај лудак малку заборава

Како и да е поминаа долги години од твојот живот

Како и да е поминаа долги години од твојот живот

На денот на разделбата

На оваа плажа од мојот живот

Ти дадов ветување:

Да се вратам да те видам  вака

Повеќе од педесет лета

Како не сме се виделе

Ни ти, ни морето, ни небото

ниту она што ме донесе кај тебе.

Препев од шпански на македонски.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.