Кога ноќта ќе падне

Ноќта тивко се спушти,
со себе ги понесе солзите,
на површина испливува болката,
додека ликот на љубовта
го зазема своето место во срцата на заљубените.

Темнина и црнило,
дожд од метеори,
а некој дожд од солзи,
солени и свежи,
како капки море.

Доцна во ноќта,
кога тишината пее,
се чувствувам осамено,
како бездомник
кој талка бос и гол.

home

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.