Кога чувствата зборуваат

Сончев зрак ми го милува лицето,

те барам во далечините,

далечен си,

а уште подалечна сум јас.

Ветрот ми ја мрси косата,

те довикувам во мислите,

но не доаѓаш,

нема повеќе место за тебе

ти си замина.

Гледам како дождот паѓа,

капнува една солза долж лицето

ми го мие образот,

те мие од мене.

Слушам мелодични ноти,

ме милуваат звуците на гитарата

допираат длабоко во душава,

проникнувајќи во најдлабоките спомени.

Спомени ли се спомени,

ти ги будат заспаните емоции,

ти ја голицкаат фантазијата.

Копнежи ли се копнежи,

во вид на желба и посакување,

вечни трагачи по достигнување

на замисленото.

download

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.