“Дожд од солзи“

Врнеше, истураше дождкој и ја наводени перницата,како небото да се отворилово нејзините очиврнеше дожд од солзи.Проклето ја болешенанесената рана,свежа како утринска росакоја не и даваше сон.Несоницата ја придружувашеи оваа долга ноќтаа посака да исчезне,да се претвори во пепели никогаш повеќе да не слушне за него.Внатрешниот глас ѝ рече:„никој не е повреден од тебе“и тогаш ѝ … Продолжи со читање “Дожд од солзи“

Advertisements

Плажа- La playa – La Oreja De Van Gogh

https://soundcloud.com/lightnessindarkness/la-playa-oreja-de-van-gogНе знам дали се сеќаваш на менеСе сретнавме еднашТи, морето и неботои она што ме донесе кај тебеГи прегрна моите преграткиГледајќи за тој моментиако беше првго зачував за мене.Да можам повторно да се родамБи те гледала кога денот започнуваСмеејќи се како секој патКако тој пат.Рефрен:Ќе ти ја напшам најубавата песна на светотЌе ја зачувам нашата … Продолжи со читање Плажа- La playa – La Oreja De Van Gogh

„Поглед во длабочините“

Мирно море, а бура во душата, солена вода, а уште посолена солза се гледаше во нејзиниот поглед насочен кон длабочините.Разбранувано море, а спокој во душата горки солзи немаше повеќе блескаа нејзините очи гледајќи во длабочините.Бисери ѝ го милуваа вратот допирајќи ја нежно, ја истакнуваа нејзината убавина додека таа со поглед ги милуваше длабочините.Сончеви зраци ѝ … Продолжи со читање „Поглед во длабочините“

Кога ноќта ќе падне

Ноќта тивко се спушти, со себе ги понесе солзите, на површина испливува болката, додека ликот на љубовта го зазема своето место во срцата на заљубените.Темнина и црнило, дожд од метеори, а некој дожд од солзи, солени и свежи, како капки море.Доцна во ноќта, кога тишината пее, се чувствувам осамено, како бездомник кој талка бос и … Продолжи со читање Кога ноќта ќе падне

Кога чувствата зборуваат

Сончев зрак ми го милува лицето,те барам во далечините,далечен си,а уште подалечна сум јас.Ветрот ми ја мрси косата,те довикувам во мислите,но не доаѓаш,нема повеќе место за тебети си замина.Гледам како дождот паѓа,капнува една солза долж лицетоми го мие образот,те мие од мене.Слушам мелодични ноти,ме милуваат звуците на гитаратадопираат длабоко во душава,проникнувајќи во најдлабоките спомени.Спомени ли … Продолжи со читање Кога чувствата зборуваат

Би се викал „те сакам“

И да умрам и повторно да се родам пак би те сакал тебе. Не знаеш ти колку боли да те сака тебе човек. Не знаеш колку боли кога те глeдам секој ден со помислата дека некогаш ќе бидеме заедно. Виновен сум. Не успеав да се приближам до тебе кога имав одлична шанса, место тоа јас … Продолжи со читање Би се викал „те сакам“

Кога веќе е доцна

Како што е доцна да го полееш цвеќето кога е исушено, како што не можеш да го вратиш изговорениот збор, како што не можеш да составиш парчиња искршено стакло, така нема да можеш да ме вратиш мене.И кога цвеќињата ќе пресушат пак некаде ќе се посадат нови, и кога кажаните зборови силно ќе те здоболат, … Продолжи со читање Кога веќе е доцна