„Почетокот беше крај“

Беше. Бевме, а сега веќе не сме.
Не сме повеќе, а можевме
можевме да бидеме уште.
Беше. Љубевме, а сега повеќе не.
Ќе љубиме други, а можевме
можевме се уште да се љубиме.
Беше. Се смеевме, а сега можда пак се смееме,
но со скршени срца, со рани кои ќе не потсетуваат
дека некогаш сме биле повредени, кои ќе болат вечно.
Беше еднаш кога плачев еднаш јас.
Можеби си плачел и ти, но
никогаш нема да можам да помислам лошо
за човекот кој некогаш сум го љубела.
Можеби ме преболе, а можеби никогаш не сум те болела,
можеби никогаш и не си ме сакал, а можеби се уште ме сакаш.
Беше еднаш НИЕ, на чекор до повисока скала,
но се сопнавме уште неискачени на погорната, па остана само ЈАС.
Јас без тебе, ТИ без мене. Ние без нас.
Така требало да биде. Ништо не може да го врати времето назад.
images (1)

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.