Соголување

Разголи ми ја душата,
за да го направам истото,
да се соблечам, а сепак да бидам облечена.
Благослов е да имаш некој покрај тебе
кој ќе те соголи без воопшто да те допре,
кој ќе те обори со збор,
кој ќе те стопли со насмев
и ќе те облече во неговиот мирис.

Разголи ми ја душата,
за да го направам истото,
да љубам повторно
како никогаш да не сум љубела.

Разголи ми ја душата,
за да го направам истото
да чувствувам дека
си припаѓаме еден на друг.

Разголи ми ја душата,
за да го направам истото
да се соблечам,  а сепак да бидам облечена.
Благослов е да имаш некој покрај тебе
кој ќе те почитува и цени поради тоа што си,
кој ќе те буди наутро со сонлив глас
кој ќе ти шепне на уво колку му недостигаш
и ќе те направи негова.
images

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.