Нирвана

Спокој
по кој трагам неуморно.
Борба со траење-доживотно.
Ќе ја постигнам ли некогаш или
ќе трагам по неа како бездомник по дом?
Го гледам својот одраз во огледало
тоа не сум јас,
јас сум многу повеќе од тоа!
Патник кој патува низ стрмни патеки
за да дојде до целта,
трагач по среќа и внатрешен мир,
девојка со детска душа и
скапа искреност, ете тоа сум јас.
Битие со чиста совест
и поради тоа мирен сон,
полно со ентузијазам и стремеж за
победа во секое поле!
Упорно и неуништливо битие
како феникс.
Непоправлив реалист
на страната на вистината
и правдата.

images

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.