Времето лечи сѐ

Времето лекува,
но срцето не заборава
она што е врежано длабоко
може да боли горко.

Времето лекува,
но спомените остануваат
и ќе се престори во минато
сѐ што било поминато.

Времето лекува,
но душата не закрепнува
само станува посилна и јака
без оглед колку и било мака.

Времето лекува,
но зборовите се паметат
она што ќе се каже гласно
не се брише да бидеме на јасно.

b885be701a133ad1277bb252d7752c45

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.