Кога ќе…

Кога ноќта ќе го проголта денот,
ќе ме побараш, ќе ме довикуваш во мислите,
но јас нема да дојдам.
Кога нов ден ќе се роди,
ќе ме посакаш, ќе ти требам,
но јас нема да бидам покрај тебе.
Кога ќе почне силно да врне
ќе посакаш да ме бакнеш под капките
но мене ќе ме бакнува друг.
Кога ќе огрее јасно сонце
ќе ти недостигам со секој сончев зрак
кој ќе ти го милува лицето,
а, ти нема да можеш да ме милуваш.
Кога ќе ја слушнеш песната
што те потсетува на мене,
ќе помислиш што изгуби,
а јас некому друг песна ќе пишувам.
Кога ќе сакаш да склопиш очи
ќе ти се појавам од никаде,
ќе пролееш тивко една солза
и ќе се помолиш за спокој,
ќе посакаш да ме заборавиш,
и ќе ти успее само за миг, но цел живот ќе ме паметиш.

images

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.