Човештвото денес

Поле широко – затворени умови
Големи можности – пропуштени шанси
Љубов голема – проклети лаги
Зелена природа – ниска свест
Земска убавина – замижани очи
Огромни шанси – уште поголема неодговорност
Детска невиност – расипани души
Скапа искреност – евтини луѓе
Среќа – неценета
Тага – потценета
Еден живот – стрмни патеки
Еден згаснат живот – вечна болка
Насмеј се, не плачи!
Сакај – не мрази!
Љуби – не губи!
green field

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.