Човек-паталец

Човек роден да пати,
со труд и пот ја заработува секоја пара,
се мачи од утро до мрак
и пак му се радува на секој нов зрак.

Човек роден да страда,
болка и тага негови стари познаници,
но пак го сака овој живот земен
иако знае да биде многу темен.

Човек роден да сака,
да љуби до болка и безусловно,
но кога не е од срце и чисто
ништо веќе не е исто.

Човек роден да живее
живот кој го одбира сам,
се прашува и трага по одговори
секојдневно склучува договори.

Човек роден да умре,
без да биде прашан кога
си оди од овој свет бел
и зад себе остава роман цел.

sadness_by_zaana

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.