Не ја губи

Чувај ја како да е последната капка во пустина.
Сакај ја како да е единствената на светов.
Светов поклони ѝ го зошто таа го заслужува.
Го заслужува твојот допир кога е осамена.
Кога е осамена јави ѝ се и потсети ја.
Потсети ја дека има некој кој мисли на неа.
Мисли на неа пред да заспиеш.
Пред  да заспиеш посакај ја.
Посакај ја со цело свое битие.
Цело свое битие нека и припадне.
Нека и припадне љубовта.
Љубовта која ќе ве одржува во живот.

603672_4656161323310_765478198_n

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.