Сплотување

Две тела сплотени во едно
танцуваа во ритамот на нивните срца.
Воздишки, пот и љубовни звуци
излегуваа од нив како песна што свири на радио.
Нивната песна беше поубава,
љубовна и заносна која беше сведок
на нивното меѓусебно припаѓање.
Таа беше негова целосно,
ја разголи нејзината душа пред него,
додека тој беше гол пред неа,
без никакви задни намери и премолчени зборови.
Разголени еден пред друг
го свиреа најубавиот звук кој
излегуваше од нивните тела,
од нивните души.
Си припаѓаа како никому дотогаш,
две души со едно тело,
две тела и една душа,
се имаа еден со друг и ништо не беше поважно.
Најважна беше љубовната игра
која двајцата посакаа да ја играат вечно.

*наградена песна*

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.