Некогаш и некаде

Збогум без бакнежи и солзи.
Без причина за крај или
со голема неискажана причина
со голем прашалник и барање по одговори
кои никогаш можеби да ги добијам нема.
Ако ме сретнеш ти
насмеј се барем уште еднаш ако
да ти ја запаметем насмевката
за да ме боли повеќе
и тебе да те боли
уште повеќе кога ќе ме видиш вака среќна.
А, среќни можевме заедно
многу да достигнеме
и да ги допреме ѕвездите
и да освојуваме нови висини
и да создадеме иднина
макар била и болна
ќе бевме заедно несреќни.
Но, одлучи да бидеме несреќни
разделени.
Некогаш и некаде
ќе се сретнеме пак јас и ти
само насмевни се за крај и молчи.

 images

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.