Море од солзи

Исплакав јас море од солзи
борејќи се со мисливе
кои те повикуваат силно
но, ти нема да дојдеш сега.
Река од болка
создадов помислувајќи
на секој наш заеднички
момент кој ќе ми остане
врежан во срцево.
Океан од тага
во кој брановите
се посилни и од најсилното
невреме.
Капка по капка
се слеваше по моево лице
но, решив сега јас дека
морам да те преболам.
Без чувства и грижи
решив сега јас да бидам зошто
доста е од нив, време е за среќа.
Ќе ја пронајдам пак јас неа
сама
зошто ја гледам секој ден во огледало
како ми вика дека е време
конечно да ја почувствувам.

download

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.