Молк

Не изусти ни еден комплимент
и пак ме освои
без зборови
со дела.
Молкот кој беше погласен и
од најјаката бука
испушташе љубовни звуци
следејќи го ритам на нашите срца
кои чукаа како едно
збороувајќи колку силно
може некој да се посакува.
Го сакам молкот кој ми кажува
дека сум ти потребна
тоа се чита во твоите очи.
Го сакам погледот кој ми вели
дека ти фалам
се познава по допирот твој кој
прави да се наежам и
повторно да те повикувам во мислите
Не само во мислите,
туку и во душата.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.