Време за будење

Ново утро штом се роди
среќата нека те води.
Во утрински свежини се миеш,
а солзите кои болат вешто ги криеш.
Нека патот кон успех те води
во тебе сила и храброст нека се роди.
Бистрина, јасност и мир нека те пратат
подари им насмевки на луѓето и тие ќе ти вратат.
Јасно сонце го огреало твојот лик
допирот од љубовта е појак од секој крик.
Насмев подари му на секој ден нов
ќе ти врати со три пати повеќе љубов.
Да се разбудиш е време,
товарот да го тргнеш од твоето бреме!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.