Каде беше до сега?

Колку патеки изодев сама,
солзи пролеани, а сепак изглед на дама.
Се појави ти и веќе ништо не е исто
го разбранува срцево кое знае да сака толку чисто.
Колку сни, надежи и желжби во мене горат
очите твои кога ме гледаш многу говорат.
Со поглед ме топиш и галиш
кога те нема покрај мене фалиш.
Биди до мене и ништо не вели
да бидеме едно, а пак двајцата цели.
Мелодијата на срцето мое ја пратиш
истава фреквенција се обидуваш да ја фатиш.
Ритамот на мојата приказна го следиш
о Боже, колку ли само вредиш!
Среќа си ти голема и моја
биди среќен и оствари ја секоја замисла твоја.
tumblr_m9dx5mJjSn1qzer63o1_500

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.