Скитник

Над земја-небесен шир,
под небесен шир-земја
на земја човек
под земја впиени тага и бол
до кога вака скршен и гол?
Копнеж за љубов и дом
зар има место за мене на овој свет,
како овенат цвет,
деновите ми се броени,
земјата дом, сонцето пријател,
немам ништо, но сепак имам сѐ,
живот имам, живот
кој е повреден од сѐ на светов!

Made by: Анамарија Наумовска

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.