Огледало

Еден поглед во огледало
што гледаш во него?
Очи полни надеж,
усни сочни за бакнеж,
гледаш ли убавина?
Очи полни светови,
има ли место за мене во твојот свет?
Очи полни љубов,
на кому му припаѓаш?
Еден поглед во огледало
и ќе видиш кој си,
кој сакаш да бидеш,
ќе ме видиш мене,
некаде во далечините,
како те довикувам,
за да ги споиме световите
и во огледалото да се видиме
НИЕ.
download

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.