Сестра

Пријател за живот цел
ти зафаќа во срцето најголем дел.
Те теши кога си тажен,
присуствува во секој момент важен.
Води со тебе разговори по цела ноќ
нејзиниот збор има голема моќ.
Да те насмее таа знае најдобро
без неа немаше да ти биде подобро.
Поголема или помала не е важно
секогаш ја смееш кога се чувствува тажно.
За неа и живот ако треба би дала
тагата кога ја нема во близина не е мала.
Сакај ја твојата сестра ако ја имаш,
зошто од неа незимерна љубов примаш.
Чувај ја како птица на дланка
од секој што сака да и постави замка.
Биди за неа секогаш тука
и давај и мудра поука.
Сестринството е дар скапоцен
кој го нема не му е драгоцен.

Image

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.