Песна за надежта

Спокој и мир
далечен небесен шир,
насмевка за среќа и радост
копнеж по љубов во секоја младост.

Покрај беда и тага,
се бориш со цела снага,
чекориш гордо и со крената глава
се бориш против секоја лага.

Надежта ти е второ име,
убавината презиме,
патник кој те води
во тебе борец се роди.

Биди храбар и јак
надежта да ја имаш пак,
не ја губи никогаш
и биди среќен секогаш!

download

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.