Песна на ветрот

Свири ја песно нашата песна,
нека продре низ планини и улица тесна.
Нека се прочуе низ цел свет
љубовта наша чиста како цвет.
Брановите нека ја пренесат,
ветровите силно нека ја разнесат
пораката што ја праќам јас
нека стигне до секој од вас.
Песната на ветерот тивко шепоти
свири најнежни и најубави ноти.
Мелодија во срце што влегува,
стих кој тешко од мозок излегува.
Ритам кој кожа ми наежува силно
секој збор од оваа песна ме гали милно.

 

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.