Тажна љубов, среќна песна

Ќе пејам среќна песна
зошо љубовта наша е тажна.
Се распрсна како меур од сапуница
дожд наврна во мојава душа страдалница.
Зошто не можевме да пееме
песни, среќни весели и лесни
место тоа сега ние солзи лееме.
Ќе се смејам со солзи на лице
ќе се престорам во копнеж
кој никогаш нема да го имаш
ќе бидам неостварен љубовен полнеж.
Ќе плачам со насмевка која
ќе ја разгали душата моја
нашата љубов е рана тешка
со несќрен крај, но песна смешна. 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.