Спомен

И ќе се престори,
ново утро штом осамне
ќе остане во сеќавање
како спомен.

И ќе се појави,
штом ноќта се спушти
тивко, полека на прозор твој
во мисли
како спомен.

И ќе се разбуди
копнеж,
во твојот свет осамен,
ќе остане само спомен.

И ќе заспие
во твоите бисери
како дете безгрижно
што спие мирно,
во срце разбрануван вулкан
ќе остане само спомен.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.