Чекорам

Чекорам со крената глава. Одам по вистински пат. Иако животот ми давал доволно причини за тага, му покажувам дека постојат сто и една причина поради кои го сакам и не му дозволам да ми биде уништен…Секој чекори по некој пат. За време на „патувањето“ се среќаваме со најразлични  луѓе. Некои од нив чекорат со нас цело време, а некои се само случајни минувачи или гости кои се појавиле во нашиот живот со причина. Причината можеби ќе ја откриеме подоцна, но сепак постои.
Бидете причина за нечија среќа. Бидете некому столб на кој ќе може да се потпре. Бидете свои и уникатни. Некој ќе се заљуби токму во вашата уникатност или можеби баш поради тоа што сте.

street-conversations-woman-walking-down-the-street

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.