Што направи?

Што направи ТИ
со тој твој поглед кој
ми одзема здив одново и одново,
ми кажува дека ти требам
како небото птици,
како детето мајка,
како животот надеж,
како човекот воздух,
како плажата песок.
Секое парче од моево тело
нека ти припадне,
окупирај го и заслужи го
како војник битката,
како спортист победата.
И кога утрото ќе дојде на повидок
спомни ме,
кога ноќта тивко ќе се спушти
помоли се за нас и посакај ме.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.