Во очите ѝ пишуваше

Во очите
и пишуваше,
од усните и се читаше.
Со насмевката зборуваше,
со гласот те пленеше.
Тагата вешто ја криеше,
а солзите скришно ги лееше.
Надеж – нејзино второ име,
а верба презиме.
Рамо за плачење,
најдобар слушател.
Ако ти отвори врата,
добредојден си,
ако посака да заминеш
никогаш нема да те пушти назад.
Незаменлива и своја,
ќе посакаш да биде твоја.
Во очите и пишуваше,
од усните и се читаше
дека е посебна.
image-upload-15-723709

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.