Води ме

Води ме таму каде што припаѓам.
Таму каде што припаѓам е мојот спокој.
Мојот спокој расте кога сум во твоја прегратка.
Во твојата прегратка се чувствувам најсигурно.
Најсигурно е кога си ти до мене.
Ти до мене и никој друг.
Никој друг не може да те замени.
Да те замени срцево не може.
Срцево не може друг да сака.
Друг да сака не смее.
Не смее да сакаш друга.
Да сакаш друга ќе ме боли.
Ќе ме боли ако ми речеш дека не ти значам.
Дека не ти значам не е точно.
Не е точно дека не ме сакаш.
Не ме сакаш колку што те сакам јас.
Колку што те сакам јас – неизмерно!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.