Води ме

Води ме таму каде што припаѓам.Таму каде што припаѓам е мојот спокој.Мојот спокој расте кога сум во твоја прегратка.Во твојата прегратка се чувствувам најсигурно.Најсигурно е кога си ти до мене.Ти до мене и никој друг.Никој друг не може да те замени.Да те замени срцево не може.Срцево не може друг да сака.Друг да сака не смее.Не … Продолжи со читање Води ме

Advertisements

Светски ден на книгата/World Book Day

Навидум ист ден како и сите други, но многу значаен во книжевноста. Сакај ја книгата, сакај го пишаниот збор! Само тој што чита може да ја разбере љубовта кон книгите! Секоја книга има своја приказна, свое минато, свој почеток и крај. Да не дозволиме денешната напредна технологија да го уништи пишаниот збор или да ја … Продолжи со читање Светски ден на книгата/World Book Day

Додека ја бараше…

Ја бараше во мислите. Не знаеше колку време треба да помине за да ја најде или можеби веќе ја нашол, а сè уште не ја препознал? Ричард стана обземен од мислата КОГА ЌЕ ЈА ПРОНАЈДАМ. Знаеше дека времето брзо поминува, годините изминуваа и тој со секоја година стануваше се повозрасен. Тој веруваше во сродна душа. … Продолжи со читање Додека ја бараше…

Не суди…

Да можеше да ми ѕирнеш во душава, па после тоа да ми судеше. Никогаш немој да донесуваш суд за другиот ако не знаеш како му е. Да можеше да се влегува во туѓа кожа бар на еден ден или да се носеа туѓи обувки кога ќе посакавме за да можевме да ѕирнеме во животот на … Продолжи со читање Не суди…