Да бев…

Да бев песна, ќе ти допрев до срцето…
Да бев сонце, ќе ти го осветлев патот…
Да бев дожд, ќе ти го измиев лицето…
Да бев солза, ќе ти го милував лицето…
Да бев ѕвезда, ќе ти намигнував секоја ноќ…
Да бев книга, ќе ти бев најдобар пријател…
Да бев слика, ќе ме врамеше во твоето срце…
Да бев цвеќе, ќе уживаше во мојот мирис…
Да бев птица, ќе ти долетав на прозор…
Да бев ноќ, ќе те заспивав тивко…
Да бев ден, ќе ти бев нова шанса…
Да бев буква, ќе го напишев твоето име…
Да бев ветер, ќе ти ја мрсев косата…
Да бев виножито, ќе ти го обоев животот…
Да бев парфем, ќе мирисаше на мене…
Да бев радост, ќе ме посакуваше…
Да бев тага, ќе ме мразеше…
Да бев насмевка, ќе ме обожаваше…
Да бев сон, ќе ме сонуваше…
Да бев ТИ, ќе ме сакаше!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.