Сам во ноќта тивка

Сам сум во ноќта тивка
го слушам гласот кој ми го шепоти твоето име.

Сам сум во ноќта тивка,
размислувам за нас.

Сама си во ноќта тивка.
го слушаш чукањето на твоето срце
кое чука за мене и го изговара моето име.

Сама си во ноќва тивка,
веројатно размислуваш за нас.

Како да ти се приближам?

Со колкава храброст треба да се наоружам
и да се појавам пред тебе и да ти се отворам?

Како да не бидам повреден?

Се плашам од твојата реакција иако
знам дека длабоко во себе
и ти ме сонуваш.

Сам сум во ноќва тивка,
а во мене тлее љубовта.

Ќе сакаш ли да бидеш мојата љубов?

И пред да ми одговриш, да знаеш дека
ми ги окупира мислите, поприсутна си од твоето отсуство и не е клише, туку е чиста вистина, а ти како сакаш сфати ме.

Сакаш да бидеш моја? – се праша во своите мисли 
и продолжи да ја бара во соништата.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.