Патување на една старица низ минатото

Немав никој, но ја имав неа... Постојано како сенка што го следи секој мој чекор. Живееше во мене. Да, празнината што никогаш и не ме напушти, не замина, но се навикнав да живеам со неа. Застанав пред огледало. Што ли гледам? Прво го забележав тоа што не го гледам, затоа што тоа што сакав да … Продолжи со читање Патување на една старица низ минатото

Advertisements

Полиња со надежи

Никогаш нема да згасне,викаат последна умира,а се вика надеж.Наводнувај ги секојдневнотвоите полиња со надежиза никогаш да не пресушат!