Да бев дожд

Да бев дожд кој ќе

ја измие болката,

и наврне смеа.

 

Капки од среќа

реката од љубовна

магија овде.

 

Магична среќо

зошто сите трчаат

по тебе кажи?

 

Да имаше звук

ќе ми викнеше гласно

зошто сум вредна!

(2дел од Хаику – Да бев…)

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.