Животот е убав!

Инспирарана од едно предавање на факултет денес набрзина го склопив текстот подолу кој се надевам дека ќе допре до вас, ако ништо друго сигурно ќе предизвика некаква реакција(се надевам позитивна) кај вас.Не постои човек кој барем еднаш во животот не се запрашал “Која е смислата на моето живеење?". Сигурна сум дека секој што ја прочитал … Продолжи со читање Животот е убав!

Advertisements

Збогување

Беше мрак, собата во која се наоѓав ја облеа темнина. Стрелките на часовникот се споија и направија вертикална линија нагоре. Отчукувањето на часовникот, смирувачкиот звук на дождот и мојата сенка беа единственото присутно во мрачната соба. Да, пристутна бев, постоев, дишев... но мислите ми летаа насекаде, чувствата не беа ништо поразлично од атмосферата во таа … Продолжи со читање Збогување