Писмо до ТЕБЕ

Драг ТИ, баш ти што го читаш ова. 
Не знам каде си и со кого, но знам дека ако го читаш ова си на вистинското место. 😉
Насмевни се. Не си сам. Секогаш има некој кој мисли на тебе.
Денес е Недела.
Отсекогаш ме потсетувала на заеднички ручек со семејството или ручек кај баба и дедо на село.
Но, оваа Недела, нема да биде таква.
Далеку од дома, Неделата повеќе не е тоа што беше.
Не знам ти како ја доживуваш, но сигурно има нешто во твојата меморија што е поврзано со овој ден.
Доста за деновите. 
Ајде сега малку пак да се вратиме на тебе. 
Затоа што си ТИ најважен.
Биди тоа што си и остани приземјен.
Биди природен и спонтан.
Уживај во секој ден од неделата, не само за викенд.
Исплачи се ако ти е тешко.
Излези надвор без разлика како се чувствуваш и насмевни му се на светот.
Прави работи кои те исполнуваат.
Следи го твоето срце, но разумот нека те води.
Читај, пеј, пополни го денот максимално.
Прави нешто корисно.
Биди горд на себе.
Никогаш немој да лажеш и да обвинуваш други за да постигнеш нешто.
Биди чесен и со чиста совест, за да можеш да имаш мирен сон.
Никогаш немој да ги навредуваш оние што ги сакаш, зошто еден ден многу ќе се каеш!
Биди забавен.
Изнуди насмевка на нечие тажно лице.
Грижи се за себе.
Сакај се себе.
Биди среќен и успешен.
Биди она што сакаш да бидеш.
Биди херој.
Биди човек.
Љуби.
Гушкај се.
Не прави работи за кои ќе се каеш, но и прави работи за да не се покаеш што не си ги направил.
Направи промена.
Сакај го животот!
Уживај во природата.
Искористи го секој миг.

Ништо друго не ми преостанува, освен ТЕБЕ драг читателу да ти посакам пријатен викенд и успешна работна недела.Image

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.