Кога тишината зборува

Кога тишината зборува и боговите молчат,

Звук пред кој не можеш, а да не се запрашаш

Што ли е погласно од најгласната тишина?

Кога мислите ти талкаат безгранично

На што ли размислуваш најмногу?

Единствен звук кој влева надеж

Мелем на рана кој буди сигурност

Единствен сопатник кога си сам

Звукот на тишината.

Најгласната тишина зборува

И ти вели дека не си сам

Секогаш има некој кој мисли на тебе

И посакува заедно да уживате во тишина.

Тишината зборува гласно:

Се’ ќе биде во ред.

Тишината шепоти:

Биди среќен и уживај во мене, зошто ќе дојде ден кога очајно ќе ти требам!

download (1)

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.