Дали го заслужуваме ова?

Image
До каде стигнавме?

Кој ли беше патот што го изодевме?

Зар јас, ти, тој, таа и сите сакавме ваков пат?

Изнемоштеност од патувањето.

Лицемерство до небо и назад.

Дволичноста вришти од сите страни.

Зар таа е највисоката цел?

Искреноста за жал денес ретко ќе ја најдеш

лагата струи низ воздухот

Зар тоа го заслужуваме?

Посакај си среќа

Зар немаш право на неа?

Посакај си љубов

Зар не треба таа да ти биде водич?

Посакај си здравје

Зар не треба цел живот да те прати?

Мислите ми пловат

Низ длабочините на времето

Зар него навистина можеме да го мериме?

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.