Среќа

Прекрасниот поглед низ кој го гледавме морето ми остана врежан во моите сеќавања. Таа мила и слатка баш каква што и ја запознав,  ме пленеше со нејзиното шарено фустанче од тантела кое што многу посакував да го соблекувам и да ја бакнувам по целото тело.
“Прекрасно е да се има куќа покрај плажа нели“? – Мудро заклучи ТАА тоа утро, а јас само се насмевнав и потврдив.Нашиот заеднички сон се оствари, сега сме онаму каде што сакаме да бидеме.

Секој ден одеа заедно на прошетка покрај плажа или трчаа се додека не дојде време да се подготвуваат за работа.

Беа среќни. Иако во близина немаше многу куќи, нивната го красеше целиот островски предел.  Заедно ја направија и двајцата учевствува во изборот на мебел за нивниот топол дом.

Што можеа да посакаат повеќе од ова?

Image

One comment

Напиши одговор на Stargazer's View Откажи одговор

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.