Многу прашања со различни одговори

Колку пати денес си заблагодари дека си жив и здрав? Колку пати ги прегрна тие околу тебе, колку и да те нервираат? Колку долго уживаше во сопственото присуство, посветувајќи си време само за себе? Колку пати посака да побегнеш од местото каде што се наоѓаш и макар на една недела да се одмориш од сите … Продолжи со читање Многу прашања со различни одговори

Advertisements

Среќа

Прекрасниот поглед низ кој го гледавме морето ми остана врежан во моите сеќавања. Таа мила и слатка баш каква што и ја запознав,  ме пленеше со нејзиното шарено фустанче од тантела кое што многу посакував да го соблекувам и да ја бакнувам по целото тело. “Прекрасно е да се има куќа покрај плажа нели“? - … Продолжи со читање Среќа