Заборав

Улиците по кои чекореа.

Предметите кои ги поседуваше.

Сите заеднички места кои ги имаа посетено.

Мирисот на неговиот парфем.

Нивната заедничка песна.

Гласот што и кажува колку е убава.

Рацете кои ја милуваа.

Неговата прегратка-насјигурно место на светот.

Безгрижното чувство кога е покрај неа.

Срцебиењето секогаш кога ќе го види.

Треперењето додека ја држи во крило.

Чувството на комплетност.

Мислата дека се совршени еден за друг.

Или створени за да се заедно.

За да бидат едно.

Две тела, со една душа.

Чувство на припадност.

Споменот кој вечно ќе живее во неа.

И се’ што ја потсетува на него кога тој повеќе не е тука.

Никогаш нема да паднат во заборав!

memories

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.