Една слика – илјада зборови

Image

Една слика – илајда зборови? Вреди ли толку или нешто многу повеќе?
Би рекла една слика – илјада чувства.
Погледите замрзнати во една точка,
голема насмевка или сериозност,
движење или стоење
неуништиливи спомени.
Една слика – илјада спомени,
потсетување на старите времиња
или на вчерашната забава,
на старата љубов
или на вашиот прв роденден.
Една слика – илјада мисли
за оживеаните емоции
за болните сеќавања
за среќните мигови
или можеби за нов свет во уметноста.
<

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.