Погледни…

Image

Соочен со сите предизвици,
прогледуваш, замижуваш и
отвараш очи во еден поубав свет
и сфаќаш дека цел живот е
голем предизвик.
Отвораш четири очи и си претпазлив
повеќе од било кога.
Не дозволуваш истата грешка
да се случи пак.
Стануваш посилен
од било кога
и го вдишуваш животот со полни гради.
Чекориш поздравувајќи се со минатото,
со склучен договор со сегашноста
и отворена врата кон иднината.
Погледни
со широко отворени прозорци
и насмев што стоплува ледено срце.
Погледни
ќе видиш блескава убавина,
само ако сакаш да ја препознаеш.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.