Шарен свет

colourful-world

Блескаше сончко во полн сјај
синото небо и облакот бел,
од земјата нема никаде поубав рај
да се знае, да сфати овој свет цел.

Шаренило во боја,
на усните насмевка која
отвара железни врати
кој ја нема скапо ќе плати.

Рајска убавина има
овој шарен свет
и во лето и во зима
и со или без цвет.

Шарен свет во илјада бои
нека се прочујат песните мои.
Црни, бели, жолти, големи и мали
сите сме исти, се сложуваш дали?

И така настана 
оваа едноставна песна
која не кажува многу,
но едно знај
животот е песна лесна,
дал балада ил романса
со тажен или среќен крај
искористи ја својата шанса.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.