Ако ти кажат дека имаш можност да отпатуваш некаде во моментов каде би било тоа? Безразлика на твојот одговор, секако да претпоставиме дека тоа би можело да биде некоја егзотична дестинација или некое место кое никогаш го немаш посетено, но што е со духовното патување? Всушност, целиот наш живот е едно големо патување. И да не мрднеш надвор од границите на твојата земја, ти пак патуваш. Патуваш низ патеките што ти се сервирани кои често пати знаат да бидат трнливи и опасни, се боцкаш на трнчињата, ги прескокнуваш и патуваш, патуваш, патуваш – всушност живееш. Животните патишта се многу непредвидиливи од каде што доаѓа и самиот наслов. Знаеш ли добро кои се твоите цели и која е твојата крајна дестинација?

Image

One thought on “Патување во непознат правец

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s