Патеката која треба да се изоди

Дожд. Разбранувано небо и силен ветер. Во мојата глава поплава од мисли. Бура од сомнежи, неверување и скептицизам. Одлука, дали е тоа правилниот избор? Крстопат. Да одам право или да свртам лево? Или можеби е подобро ако одам кон десно? Животот изобилува со крстопати. Патеки по кои мора да чекориш. Сонце. Мирно небо и спокој. … Продолжи со читање Патеката која треба да се изоди

Advertisements

Погледни…

Соочен со сите предизвици,прогледуваш, замижуваш иотвараш очи во еден поубав свети сфаќаш дека цел живот еголем предизвик.Отвораш четири очи и си претпазливповеќе од било кога.Не дозволуваш истата грешкада се случи пак.Стануваш посиленод било когаи го вдишуваш животот со полни гради.Чекориш поздравувајќи се со минатото,со склучен договор со сегашностаи отворена врата кон иднината.Погледнисо широко отворени прозорции … Продолжи со читање Погледни…

Време и пари

Навидум неспоредливи, но со многу заеднички нешта.Тоа изминува, а тие се трошат,него не можеш да го запреш,а нив за миг може да ги снема.Парите се време, а времето е пари.Ги нема доволно, а од нив никогаш доста!Денес кого и да прашаш што му фали(меѓу другото) би ти рекол: време и пари.Едно апстрактно, друго конкретно.Него не можеш … Продолжи со читање Време и пари

Шарен свет

Блескаше сончко во полн сјај синото небо и облакот бел, од земјата нема никаде поубав рај да се знае, да сфати овој свет цел. Шаренило во боја, на усните насмевка која отвара железни врати кој ја нема скапо ќе плати. Рајска убавина има овој шарен свет и во лето и во зима и со или … Продолжи со читање Шарен свет

Нов ден/New day

Утро. Сончев зрак. Отворен прозор и птичји звук. Мирис на кафе и нов почеток. Љубов на секаде. Мирис на цвеќе и косена трева. На сечие лице надеж за подобро утре. Среќа и тага верни придружници. Сивило и злоба, завист, мир и слога. Уживај во новиот почеток.  Morning. Sunbeam. Opened window and sound of a bird. … Продолжи со читање Нов ден/New day

Дали ти кажа некој дека вистински те сака?

Едно малку постаро видео кое сеуште ми предизвикува насмевка кога го гледам.Се' што сакам да кажам во моментов тоа содржи-други зборови се непотребни.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dM7fIcJSG-A

Затоа што…

Затоа што така требало да биде. Затоа што небото е сино. Затоа што постоиш ТИ. Затоа што ветерот ти ја мрси косата. Затоа што си сега тука и го читаш ова. Затоа што си ОВДЕ со некоја причина. Затоа што знаеш што сакаш. Затоа што знаеш што не ти треба. Затоа што сакаш да бидеш … Продолжи со читање Затоа што…

Блескај

Да заблескаш одвнатре е голем предизвик нели? Светкај за мене, биди ми ѕвезда водилка. Заблескај во полн сјај, во заслепувачка светлина. Блескај во мракот и осветлувај ми го патот кој треба да го изодам. Ти си мојата светлина која ми ги буди сите заспани емоции. Ти си мојата светлина која ми го прави денот посветол, … Продолжи со читање Блескај

Патување во непознат правец

Ако ти кажат дека имаш можност да отпатуваш некаде во моментов каде би било тоа? Безразлика на твојот одговор, секако да претпоставиме дека тоа би можело да биде некоја егзотична дестинација или некое место кое никогаш го немаш посетено, но што е со духовното патување? Всушност, целиот наш живот е едно големо патување. И да … Продолжи со читање Патување во непознат правец