Се погрижи ли денес?

Се погрижи ли денес да ти биде убаво? Ги исполни ли твоите денешни обврски? Уживаше ли со оние кои ти значат? Им посвети ли внимание на твоите приорети и на твоето хоби? Се погрижи ли денес да и го направиш денот поубав на личноста што ја сакаш? И кажа ли колку е убава кога е покрај тебе? Му кажа ли дека уживаш во негово присуство? Колку личности денес прегрна, а на колку им измами насмевка на лицата? Се обидуваш ли да ги оствариш твоите цели исполнувајќи ги сите обврски кои те водат кон тоа? Ја слушаше ли омилената песна денес? Прочита некоја добра книга или пак беше на прошетка? Уживаше ли со најблиските во пролетното сонце? Му се радуваш ли на секој нов ден? Благодарен си што постоиш?

Грижи се за оние кои ги сакаш.

Грижи се за оние без чиј глас не можеш да си го замислиш денот.

Грижи се да го правиш она кое те исполнува.

Грижи се за да бидеш среќен

Грижи се за да бидеш успешен и горд на себе.

Грижи се за она што ти значи.

Грижи се за себе.

Грижи се и не заборавај дека и некој се грижи за тебе!

http://www.youtube.com/watch?v=-Qqqrlmj7gk

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.