Можеш ли?

Се појави во мојот живот сосема неочекувано и направи целосен пресврт. Викаат она на што најмалку се надеваш – тоа ќе се случи. Дали навистина во тој период најмалку се надевав на ваква бура или потајно кога-тогаш ја очекував да се појави како некој морепловец кој во секој момент е спремен да се бори со немирните бранови? Беше неповикана во моите соништа, бев убеден дека во моите мисли нема повеќе место за ниедно женско кое ќе ми навлезе во длабочините на моите мисли и ќе се задржи толку долго време. Беше мистерија која сакав да ја откријам. Од ден на ден посакував по малку да откривам дел од сложувалката наречена ТИ и да ја составам цела. Немирен бран кој ми ја разбранува секоја заспана емоција, ми ги разбуди сите сетила и ме натера да се почувствувам посакувано, привлечно и сакано. Можеш ли да замислиш колку посакував да сретнам личност слична на тебе и дека не верував дека таква личност би можела да ми стане дел од секојдневието, а посебно дел за мене најзначаен и најпосебен? Можеш ли да замислиш колку си ми потребна? Можеш ли да замислиш дека никогаш не би помислил дека можам толку силно да сакам и посакувам некого? Можеш ли?

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.