Ледена кралица

Ладниот израз на лицето ги плашеше другите
Делуваше студено и далечно
Тој се плашеше да и пријде
за да не биде отфрлен
Нејзината навидум ладна страна
ги оттргнуваше момците од неа
А што ли се криеше позади тој скаменет израз
кој зрачеше со сериозност и ладнокрвност….
Тоа само таа го знаеше,
дефинитвно имаше нешто позади тој студен лик
нешто што ја притискаше и не ја оставаше да се насмее искрено.
Полуживата насмевка нејзин заштитен знак,
а нејзино средно име – сериозната
Дали навистина ледената кралица знаеше да сака искрено?
Дали ги потиснуваше емоциите само за да не биде повредена или со голема внимателност ги контролираше чувствата затоа што можеби нешто ја кочеше?
Прашањата лебдат во воздухот, а многу скршени срца кријат нејзините очи.

Ледената кралица, навидум ладна како мраз, а одвнатре топла како оган беше магнет за привлекување на машки погледи…

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.